ادامه مطلب...

(گارگاه توان افزایی تشکلها وسازمانهای مردم نهاد استان خراسان رضوی) با تلاوت قرآن ،سرود ملی،صلوات خاصه آغاز شد ابتدا سخنرانی آقای رجب زاده معاون محترم مشارکت های امور اجتماعی استان سپس سرکار خانم شریفی نماینده محترم سازمان های مردم نهاد در شورای توسعه و حمایت و در ادامه سرکار خانم شریعت زاده ریاست محترم ثبت شرکت ها جهت پاسخگویی و رفع مشکلات در این حوزه ادامه یافت و بعد از پذیرایی کارگاه آموزشی استاد محترم دکتر امیر طاها سلامی با موضوع اصول مدیریتی ،اصول سازمانهای تشکیلاتی و مشارکتهای مردمی، اصول مطالبه گری صحیح ،نحوه جذب منابع مالی در تشکل های اجتماعی (همراه با پرسش و پاسخ حاضرین) و کارگاه آموزشی استاد محترم آقای دکتر مهران مرشد با موضوع :آشنایی با قوانین سازمانهای مردم نهاد؛مالیات،بیمه،حسابرسی،اسناد بالا دستی و مفاصا حساب ( همراه با پرسش و پاسخ حاضرین) مراسم با ارائه گواهی حضور به پایان رسید کمیته هماهنگی و روابط عمومی دفتر تشکل های مردم نهاد استان خراسان رضوی

ادامه مطلب...

 

ئعوت به جلسه توان افزایی تشکل های مردم نهاد درتاریخ ۲۰ اسفندماه درسالن شهیدباهنر استانداری 

ادامه مطلب...
 
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خراسان رضوی گفت: عاونت مشارکت های اجتماعی سازمان اموراجتماعی کشور از تشکل های مردمی و سازمان های مردم نهاد فعال در راستای اجرای طرح مشارکت اجتماعی دعوت به همکاری می کند. حجه الاسلام و المسلمین دخانی در این رابطه عنوان کرد: طرح ملی نهضت مشارکت اجتماعی با هدف هم افزایی و بهره گیری از ظرفیت های مردمی و داوطلبانه و خرد جمعی در تصمیم گیری ها و تقویت حس مسولیت پذیری و تعامل بیشتر با جامعه در راستای کاهش آسیب‌های اجتماعی و افزایش نشاط و سرمایه اجتماعی از طریق مشارکت مردم از مرحله شناسایی نظام مسائل اجتماعی تا کشف راهکارهای عملیاتی، اجرا و ارزیابی برنامه ها توسط سازمان‌های مردم نهاد و گروه های مردمی در دستور کار معاونت مشارکت های اجتماعی سازمان امور اجتماعی کشور قرار گرفته است. وی افزود:در این طرح، پس از ثبت‌نام گروه های مردمی و جهادی و سمن های اجتماعی و شناسایی ظرفیت ها و پتانسیل ها، به تناسب تجربیات و تخصص، از این ظرفیت عظیم مردمی در احصا نظام مسائل اجتماعی کشور بهره گیری می نماید در همین راستا تشکل های مردمی، سازمان های مردم نهاد و گروههای جهادی برای تکمیل و ارسال پرسشنامه اعلام آمادگی شرکت در اجرای طرح ملی نهضت اجتماعی، از طریق لینک یا سر شماره ذیل اقدام نمایید. https://formafzar.com/form/upemc یا ارسال عدد ۹ به سر شماره ۳۰۰۰۱۱۵۲
 
 

ادامه مطلب...

  سومین  جلسه نمایندگان سمن ها در تاریخ۱۴۰۲/۰۹/۲۰ روز دوشنبه ساعت ۱۲ در دفتر  تشکلها با حضور  آقای رجب زاده  و ۱) خانم شریفی ۲)خانم پایدار نیک ۳) خانم کوره پز۴)خانم قنبر آبادی برگزار گردید مصوبات جلسه: پیگیری  مصوبات جلسه  قبل  که کارگروهها اقدامات اولیه را انجام و با سمن های مربوطه    در حال  ارتباط برقرار کردن هستند که انشالله  بتوانیم تا هفته اینده کارگروه ها را جمع بندی  نماییم اسم خانه تشکل ها به نام    دفتر تشکل های مردم نهاد استان خراسان رضوی  تغییر یافت پیگیری وضعیت سایت تشکل ها  برای راه اندازی  مجدد استفاده از فضای آموزشی  دفتر بر ای برگزاری کارگاه آموزشی  سمن ها  و جلسات ایجاد ساختار اداری جهت بررسی و تصمیم گیری  برای صدور پروانه های فعالیت  تشکل های استانی از این دفتر برقراری ارتباط با سازمان های دولتی جهت استفاده از ظرفیت  آ نها برای سمن ها برگزاری جلسات  مختلف کارگروه برای  گفتمان و رفع موانع و  مشکلات در حد توان و امکان روزهای شنبه و پنج شنبه ساعت ۸ تا ۱۲ یک کارشناس اداری   به عنوان روابط عمومی با تمام سمن ها و پیگیری درخواست ها و برنامه ها در دفتر  تشکل ها حضور دارد .

 مابقی روزها  نمایندگان در دفتر حضور خواهند داشت . انشالله با حضور حداکثری شما عزیزان  فعالیت دفتر  تشکل ها را پررنگ تر خواهیم نمود.

ادامه مطلب...

ادامه مطلب...

 

اولین جلسه هم اندیشی کارگروه اموراجتماعی وخیریه با حضور چندتن ازسمن های این حوزه در تاریخ ۱۴۰۲/۱۰/۰۵ سه شنبه  به همت وتلاش مدیرکارگروه سرکارخانم پایدارنیک دردفتر تشکل ها برگزار گردیدونظرات .مطالبات سمن ها دردستورکارقرارگرفت . انشالله با حضور و همراهی مداوم دوستان بتوانیم هم افزایی بیشتر ی ایجاد نماییم .میناپایدارنیک افزود به زودی جهت حمایت ازتشکلها خدمات مختلفی دراین کارگروه تعریف وتبیین خواهدگردیدکهمتعاقبااطلاع رسانی خواهدشد .

 

 

 ادامه مطلب...

 

در جلسه‌ای که با حضور معاون محترم اجتماعی و مشارکت‌های سازمان فرهنگی شهرداری مشهد جناب آقای ابراهیمی و معاون تشکل‌ها و مشارکت‌های اجتماعی دفتر امور اجتماعی استانداری و نماینده تشکل‌های مردم نهاد استانداری در محل دفترایشان برگزار گردید . در ابتدا گزارش کاملی از روند برگزاری انتخابات دردومین دوره تشکل‌ها مردم نهاد در سطح استان ارایه گردید .باتوجه به اهمیت توسعه مشارکت اجتماعی وتاکیدات بعمل امده دردفتر امور اجتماعی وفرهنگی استانداری خراسان رضوی در ایجادبسترهای مناسب در استفاده از ظرفیت‌های موجود در تشکل های مردم نهادفعال در حوزهای مختلف اجتماعی وفرهنگی بهداشتی وکاهش آسیب های اجتماعی و درغالب فعالیت کارگروه‌های مشخص شده به مسولیتی دفتر تشکل‌های مردم نهاد استان لازم است با همکاری معاونت اجتماعی شهرداری مشهد دراستفاده ازمکانهای موجودوفضاهای موردنیاز برای استفاده برنامه های مدنظر توسط تشکلها همچون فضای فرهنگسرا و اتاق جلسات فرهنگسرا ها در نواحی مختلف شهرداری ها و مناطق از امکانات موجود وبهره برداری مناسب وارایه خدمت بهتربه شهروندان محترم در فضای های مترو و همچنین امکانات تفریحی برای مدیران سمن ها در دستور کار قرار خواهد گرفت وجهت اجرایی شدن این امرجناب اقای ابراهیمی نماینده‌ای را دراین رابطه معرفی نمودند و با هماهنگی دفتر تشکل ها اجرا خواهد شد. کمیته هماهنگی و روابط عمومی دفتر تشکل های مردم نهاد استان

ادامه مطلب...

ادامه مطلب...برگزاری جلسات هم اندیشی وهم افزایی شش کارگروه شورای توسعه وحمایت ازتشکل ها 

 

ادامه مطلب...

ادامه مطلب...

 

برگزاری دومین دوره انتخابات نمایندگان تشکل های استان خراسان رضوی

 

 

 

 

 

 

ادامه مطلب...

کارگاه آموزشی و توانمندسازی با موضوع مهارت های تیم سازی

ادامه مطلب...

ادامه مطلب...

ادامه مطلب...

تشکل‌‌های مردم‌نهاد، «نماینده» هم دارند. از بین ۹۹۷سازمان مردم‌نهاد خراسان‌رضوی، هر دو سال یک‌بار افرادی کاندیدا می‌شوند و درنهایت دو نفر که بیشترین رای را کسب کنند، به‌عنوان نمایندگان سمن‌ها انتخاب می‌شوند.

این انتخابات در استانداری برگزار می‌شود و نمایندگان سمن‌ها هم باید مطالبات و انتظارات اعضا را از سازمان‌های دولتی پیگیری کنند و هم به‌عنوان ناظر دو طرف دولتی و غیردولتی، به امور مختلف سمن‌ها بپردازند.با یکی از دو نماینده این سازمان‌های مردم‌نهاد درباره آسیب‌شناسی فعالیت سمن‌ها به گفت‌وگو نشسته‌ایم. عباس آرانیان، اولین مشکل فعالیت تشکل‌های مردمی یا همان سمن‌ها را، نبود ساختار قانونی جامع ذکر می‌کند. به گفته وی، اشکال بزرگ سازمان‌های مردم‌نهاد در ساختار قانونی آن‌هاست. از سال۸۴ چندین آیین‌نامه و دستورالعمل به قانون اولیه تشکیل و فعالیت تشکل‌های مردمی اضافه شده است اما هنوز هم یک آیین‌نامه جامع وجود ندارد. برای نظارت و جلوگیری از سوءاستفاده‌های احتمالی و مباحث فساد و... که یکی از مباحث مهم است، نیز قانون جامعی نداریم.

وی مشکل بعدی سازمان‌های مردم‌نهاد را نحوه تعامل بخش دولتی با این سازمان‌ها می‌داند و بیان می‌کند: خیلی از ادارات دولتی با تشکل‌های مردمی، خوب تعامل نمی‌کنند. خیلی جاها اصلا ما را نمی شناسند و درمجموع نگاهی جدی به سازمان‌های مردم‌نهاد وجود ندارد.

وی درعین‌حال برخی آسیب‌های داخلی خود سازمان‌های مردم‌نهاد را هم برمی‌شمارد؛ اینکه در آن‌ها انسجام و همدلی و وحدت رویه به معنای واقعی وجود ندارد. در مواقعی نیز به کسب اعتماد و همت بیشتری نیاز دارند.

فعالیت در تشکل‌های مردمی، کاری دموکراتیک و دلی است

آرانیان اساس تشکیل خیلی از سازمان‌های مردم‌نهاد را جلب مشارکت‌های عمومی می‌داند و می‌گوید: فعالیت در این مجموعه‌ها کاملا دموکراتیک و دلی است. ببینید، همین تشکل‌های زیست‌محیطی چقدر برای هر اتفاقی که به زیان محیط‌زیست باشد، دغدغه دارند. مطالبه می‌کنند، پیگیری می‌کنند و حساسیت مردمی ایجاد می‌کنند. همه این‌ها یک فعالیت دموکراتیک و کار دلی محسوب می‌شود. باید قبول کنیم هرجایی کار به مردم سپرده شده، نتیجه‌بخش بوده است. در همین دوران کرونا، چقدر سازمان‌های مردم‌نهاد به گروه‌های آسیب‌پذیر دست یاری رساندند؟

وی در پاسخ به این سؤال که چرا این‌ میزان تشکل‌ در یک حوزه راه‌اندازی شده‌ است و همین مسئله سبب موازی‌کاری می‌شود، توضیح می‌دهد: در بخش سمن‌های تخصصی، موازی‌کاری زیادی وجود ندارد، حتی تلاش می‌کنیم که اگر سمن جدیدی تاسیس می‌شود، فعالیت خاص و جدیدی نیز داشته باشد؛ به‌طور نمونه الان اگر کسی مجوز خیریه بخواهد، به‌سختی مجوز می‌دهند. مثل گذشته نیست. درواقع الان آن‌چنان به تاسیس خیریه جدید نیاز نداریم، فقط باید همین خیریه‌ها تقویت و حمایت شوند و تلاش کنند که کارایی بیشتری داشته باشند.

وی بر این نکته هم تاکید می‌کند که در خیلی از حوزه‌ها نیاز به جذب مشارکت‌های عمومی درقالب تشکل داریم؛ به‌طور نمونه درزمینه کارهای هنری نیاز به سمن داریم. همچنین در زمینه‌هایی که کمتر تشکلی ایجاد شده است، نیاز به گسترش آن داریم. به‌طور نمونه در مباحث علمی و فناوری. درعین‌حال نگاه این است که سمن‌ها به سمت فعالیت‌های تخصصی و نیازهای روز جامعه بروند. اگر کسی درخواست ایجاد سمن برای دیابتی‌ها را می‌دهد، باید تحصیلات مرتبط داشته باشد. درکنار استعلام‌های امنیتی و قضایی و...، نظر دستگاه تخصصی گرفته ‌می‌شود و درنهایت مجوز صادر ‌می‌شود.

ادامه مطلب...

ادامه مطلب...

لایحه جامع سمن‌ها، سال‌هاست در مجلس خاک می‌خورد

گریزی بر فعالیت ۹۹۷تشکل مردمی خراسان که هرکدام از نهادی مجوز گرفته‌اند

محدثه شوشتری - صدای «اعظم»، زنی که ۲۱روز در صندوق فلزی با آتش و لبه تیز سینی و ته‌سیگار سوخته شوهرش، شکنجه می‌شد، وقتی شنیده شد که پای یک «تشکل حمایتی از زنان» به خانه‌اش باز شد. سال‌های دور از خانه و حبس پشت میله‌های زندان، وقتی برای خیلی از زندانیان بی‌بضاعت به خط پایان رسید که تشکلی مردمی، کمر همت به پرداخت دیه آن‌ها بست. شب‌های انجماد خون و مرگ آرام در خواب برای بی‌خانمان‌ها و کارتن‌خواب‌ها، وقتی در زمستان رو به کاستی گذاشت که پای تشکل‌های انسان‌دوست به میان آمد. چشم‌های آبی مهسا وقتی از دنیای تاریک به روشنایی باز شد که پای یک تشکل برای درمان و تامین هزینه‌های جراحی‌اش به بیمارستان باز شد. مثل مهسا چه چشم‌ها که روشنایی گرفتند و چه گوش‌ها که توانایی شنیدن پیدا کردند و چه قلب‌هایی که از تپش نایستادند. همه این‌ها وقتی زندگی‌شان عوض شد که پای یک تشکل مردمی به زندگی‌شان باز شد؛ جایی که نه ارگان و سازمانی دولتی مسئولیت تمام‌وکمال هزینه‌های درمان آن‌ها را قبول می‌کرد و نه در توان مالی خودشان بود که از رنج درد رهایی یابند. این تشکل‌ها با هر اسم و عنوانی شکل گرفته‌اند، از جمعیت، بنیاد، انجمن، کانون، مرکز، گروه، خانه، موسسه، خیریه و...، درنهایت هدفشان یکی است؛ کمک به اقشار آسیب‌پذیر و حمایت از آن‌ها و جلب مشارکت‌های مردمی برای جامعه‌ای با آسیب‌های کمتر.

حالا فهرستشان فقط در خراسان رضوی به عدد هزار رسیده است؛ تشکل‌هایی که از آن‌ها به‌عنوان سازمان‌ مردم‌نهاد(سمن) یاد می‌شود. در هر زمینه‌ای که فکرش را بکنید، تشکل داریم. پای تشکل‌ها به هر فعالیتی که نیاز جامعه است، باز شده است. امور مرتبط با نیکوکاری، فرهنگی، اجتماعی، زیست‌محیطی، پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، تحکیم بنیان خانواده و زنان، مهم‌ترین فعالیت‌های تشکل‌های مردمی استان را شامل می‌شود؛ به‌طور نمونه حمایت از مبتلایان به بیماری آب سیاه، تشکلی برای آن‌هایی است که دنبال کورسوی امیدی برای درمان سوی چشمانشان هستند یا انجمنی وجود دارد برای زنانی که دستشان از زمین و زمان کوتاه است. حتی کوتاه‌قامتان هم تشکل دارند تا صدای مطالباتشان را به گوش مسئولان برسانند. حمایت از آسیب‌دیدگان اجتماعی هم که با توجه به اهمیتش، بیشتر عناوین هزارتایی تشکل‌های مردمی را دربر گرفته است.

هرچند به‌طور طبیعی از گذشته نوع‌دوستی وجود داشته است، درقالب کار تشکیلاتی، این تشکل‌ها عمر خیلی درازی ندارند و همین مسئله، موجب کم‌وکاستی‌ها و همچنین حرف‌وحدیث‌های فراوانی پشت‌سر آن‌ها شده است، با این حال نیت بیشتر آن‌ها امور خیر است و اگر جایی نقصی وجود دارد و سوءاستفاده‌ای از نیت‌های خیر مردمی می‌شود، دلیلش کم‌کاری نهادهای نظارتی است. آن‌ها باید جلوی فساد مالی و سوءاستفاده‌های احتمالی به اسم کار خیر را بگیرند تا اصل تشکل و فعالیت تشکل‌های مردمی زیرسوال نرود.

چند روز بعد از «روز ملی تشکل‌ها و مشارکت اجتماعی»، در گفت‌وگو با سیدحمید موسوی، مدیرکل امور اجتماعی‌وفرهنگی استانداری خراسان‌رضوی، گریزی به وضعیت تشکل‌های مردمی استان زده‌ایم. اساس مجوزها برای تشکیل تشکل‌ها، مشکلات و کمبودهای موجود در سامان‌دهی امور تشکل‌های مردمی، بررسی قوانین موجود در این زمینه و وضعیت کلی این تشکل‌ها در استانمان، جزو موضوعاتی است که این مقام مسئول به سوالاتمان درباره آن‌ها پاسخ گفته است.

بنا بر آمار رسمی، هم‌اکنون حدود هزار تشکل مردم‌نهاد در استان داریم. هرکدام از این تشکل‌ها از یک سازمان مجوز گرفته‌اند. همین مسئله، سبب موازی‌کاری و ایجاد مشکلاتی در نظارت بر فعالیت آن‌ها شده است. توضیح می‌دهید چرا صدور مجوزها این‌قدر نابسامان است؟

صدور مجوز برای تشکل‌های مردم‌نهاد یا همان سمن‌ها از چند مسیر ممکن است. برخی تشکل‌ها از استانداری مجوز می‌گیرند و در شهرستان‌ها از فرمانداری‌. سازمان‌هایی نظیر بهزیستی، اداره امور جوانان و نیروی انتظامی نیز برای تاسیس تشکل‌ها مجوز می‌دهند. با تعدد سازمان‌های مجوزدهنده مواجهیم اما قرار است مجوزها در آینده به‌صورت یکپارچه فقط زیر نظر وزارت کشور صادر شود. درعین‌حال ما در خراسان رضوی برای کاهش تبعات موازی‌کاری، شورای حمایت و توسعه سازمان‌های مردم‌نهاد را تشکیل دادیم که ریاست آن برعهده معاونت اجتماعی استانداری است. کمیته سامان‌دهی و نظارت بر تشکل‌های مردم‌نهاد را نیز در استان پایه‌ریزی کردیم که نمونه کشوری ندارد، با این حال مشکل نقص قانون را داریم.

همواره این شعار داده می‌شود که سازمان‌های مردم‌نهاد، بازوی بخش‌های دولتی هستند یا دولت شعار می‌دهد که برای اداره جامعه، جلب مشارکت‌های مردمی از هر گامی مهم‌تر است. از طرف دیگر گروه‌های مردمی استقبال زیادی از تاسیس تشکل‌های مختلف می‌کنند، چرا درنهایت اولین گام برای ساختارمند شدن و شکل‌گیری فعالیت تشکل‌های مردمی که قانون است، برداشته نمی‌شود؟

متاسفانه سال‌هاست که لایحه جامع مرتبط با تشکل‌های مردمی در مجلس شورای اسلامی بلاتکلیف مانده است. اگر این لایحه مصوب و قانونی شود، خیلی از خلأها و مشکلات فعلی سازمان‌های مردم‌نهاد رفع خواهد شد. انتظار می‌رود که بعد از سال‌ها، نمایندگان مجلس این لایحه را در دستورکار قرار دهند.

درمورد سازمان‌های مردم‌نهاد، بیشترین نقد به مباحث مالی خیریه‌ها وارد می‌شود. گفته می‌شود برخی افراد به‌صورت شبکه مافیا با این هدف که بتوانند پول‌های غیرقانونی را از طریق خیریه‌ها جابه‌جا کنند، وارد تشکل‌ها شده‌اند. بسیاری از این افراد حتی از مسئولان و مدیران سابق یا دارندگان شرکت‌های تجاری هستند که در پوشش خیریه درحال فعالیتند. در این باره نظرتان چیست؟ چرا گزارش‌ مالی خیریه‌ها برای افکار عمومی محرمانه است؟ شما در استانداری، آماری از گردش مالی سالیانه هزار تشکل مردمی استان دارید؟

تمام سمن‌ها نظارت می‌شوند. باید سالیانه گزارش مالی بدهند. حسابرسی از آن‌ها انجام می‌شود اما قبول داریم که قانون نقص دارد و ما هم دغدغه داریم. ما هم دغدغه داریم که به اعتقاد و اعتماد عمومی مردم در انجام کارهای خیر و کمک به اقشار نیازمند، خدشه‌ای وارد نشود. درحال‌حاضر برآورد دقیقی از گردش سالیانه نداریم؛ چون مراجع مختلفی مجوز صادر می‌کنند اما می‌توان از تک‌تک این مجموعه‌ها، گزارش‌های مالی را گرفت تا به عددی به‌عنوان گردش مالی سازمان‌های مردم‌نهاد رسید.

گلایه و حرف خیلی از تشکل‌های مردمی این است که نهادهای دولتی، آن‌ها را به رسمیت نمی‌شناسند یا به دغدغه‌ها و مطالبات آن‌ها توجه جدی نمی‌کنند. چرا با وجود اینکه خود بخش‌های دولتی به مشارکت‌های مردمی نیاز دارند، مواجهه خوبی با تشکل‌های مردمی ندارند؟

این‌طور نیست که نهادهای دولتی اصلا تشکل‌های مردمی را به رسمیت نشناسند. درواقع میزان تلاش خود تشکل‌هاست که به آن‌ها جایگاه می‌دهد. باید تلاش کنند تا شناخته بشوند و بتوانند به اهدافشان برسند. ما خیریه‌ای در استان داریم که بین‌المللی شده است و در عرصه بین‌الملل فعالیت می‌کند. از آن طرف خیریه‌ای داریم که خودش خیلی فعال نیست. به تلاش خودشان بستگی دارد. اگر در هرنهاد، تشکلی مردمی با دستگاهی به مشکل بخورد، ما کمک می‌کنیم. قطعا دولت در اجتماع موفق نخواهد شد الا با کمک و مشارکت مردم. سازمان‌های مردم‌نهاد سبب مشارکت اجتماعی مردم شده‌اند و ما هم استقبال می‌کنیم. بیماری کرونا ۶ماه است که کشور ما و کل دنیا را گرفتار کرده و در حوزه اقتصاد و سایر حوزه‌ها، زندگی خیلی‌ها را فلج کرده است، اما ببینید در این وضعیت، سازمان‌های مردم‌نهاد چقدر به اقشار آسیب‌پذیر کمک می‌کنند.

  آقای موسوی! آیا برای جلب مشارکت‌های عمومی مثل انتخابات یا آگاه‌سازی و آموزش و... تشکل سیاسی هم دربین هزار تشکل مجوزدار استان داریم؟

درمجموع در هشت موضوع برای تشکل‌ها مجوز صادر می‌شو‌د. حوزه امور اجتماعی، فرهنگی، بهداشت و سلامت، محیط‌زیست و منابع طبیعی، عمران و آبادانی، علوم و فناوری، توسع پایدار و همچنین امور بین‌الملل که زیرمجموعه هر بخش، ۳۰حوزه داریم و برای این ۳۰حوزه ۲۶۰اقدام درنظر گرفته شده است، اما تشکل سیاسی نداریم. تشکل‌های سیاسی در قالب احزاب تعریف می‌شوند که مجوزهایشان را زیر نظر حوزه معاونت سیاسی استانداری می‌گیرند.

تشکل‌هایی به نام گروه‌های جهادی از شما مجوز می‌گیرند یا جاهای دیگر؟ در سال‌های اخیر به این نام، تشکل‌های زیادی را در مشهد می‌بینیم.

ما تاکنون به گروه‌های جهادی، مجوزی نداده‌ایم. عنوان گروه‌های جهادی معمولا شامل بخش‌هایی می‌شود که به سازمان‌های دیگری مثل طلاب و بسیج و... برمی‌گردد و معمولا به‌صورت فوق‌العاده تشکیل می‌شوند.

گفته می‌شود خراسان رضوی بیشترین سازمان‌ مردم‌نهاد را به‌طور نمونه در بخش خیریه‌ها دارد اما چرا خروجی آن در حوزه آسیب‌های اجتماعی، خیلی محسوس نیست؟ به‌طور نمونه این همه تشکل برای حمایت از کودکان کار، زنان آسیب‌دیده و آسیب‌دیدگان اعتیاد و... داریم اما در مشهد و حاشیه آن، خیلی از اوقات برای کمک به بی‌خانمان‌ها، کسی پیدا نمی‌شود؟

خراسان رضوی با ۹۹۷تشکل مردم‌نهاد، یکی از استان‌های فعال در زمینه مشارکت‌های مردمی است. از این نظر در رده دوم تا سوم کشور قرار می‌گیریم، حتی بیشتر تشکل‌های ما در حوزه بهداشت و درمان و کمک به آسیب‌دیدگان فعالیت می‌کنند اما طبیعی است که هرکدام از آن‌ها جامعه هدفی دارند و ممکن است خیلی از خانواده‌ها و افراد در جامعه هدف آن‌ها قرار نگیرند. درواقع هرتشکل کار خودش را می‌کند که اگر این‌ها منسجم‌تر عمل کنند و هم‌گرایی بیشتری داشته باشند، خروجی‌شان مفیدتر خواهد بود.

با تشکل‌های بی‌مجوز چه برخوردی می‌شود؟ آماری از تعداد تشکل‌های بی‌مجوز داریم؟

از نظر ما تشکل بدون مجوز نباید وجود داشته باشد و اگر جایی وجود داشته باشد و مطلع بشویم، جلوی فعالیتش را می‌گیریم. اگر ناآگاه باشند، هدایت می‌شوند و اگر نیت‌های دیگری داشته باشند، با آن‌ها برخورد قضایی می‌شود. نمونه‌هایی در استان داشتیم که عموما ناآگاه بودند.

گفته می‌شود هدف ان‌جی‌اُ‌ها توانمندسازی است و کارکردشان با خیریه‌ها تفاوت دارد. ولی انگار این تشکل‌ها در استان، درهم ادغام شده و عملکردی شبیه خیریه‌ها پیدا کرده‌اند؟

کلمه ان‌جی‌اُ غیرفارسی و درواقع معادل همین کلمه سمن ماست. ذیل تشکل سازمان مردم‌نهاد، هر عنوانی قرار می‌گیرد. اگر آن‌ها مجوز می‌گیرند، خودشان انتخاب می‌کنند که انجمن باشند یا بنیاد یا جمعیت و...، لذا هم در زمینه توانمندسازی و هم کمک‌های دیگر، همه تشکل‌ها فعال هستند.

ادامه مطلب...

 

ادامه مطلب...

 

جلسه مشترک تعدادی از مدیران سازمان های مردم نهاد استان با معاونت سیاسی امنیتی اجتماعی استانداری خراسان رضوی برگزار شد .


در آخرین روز از هفته تشکل ها و مشارکت اجتماعی نشست صمیمانه تعدادی از مدیران سمن های استان با معاونت سیاسی امنیتی اجتماعی استانداری خراسان رضوی ظهر امروز ۲۷ مرداد ماه در مکان استانداری برگزار گردید.

 

در این جلسه پس از گزارش مدیر کل دفتر اجتماعی اقای موسوی ،تعدادی از مدیران کل از جمله مدیر کل بهزیستی استان و ورزش و جوانان و نیز تعداد ۸ نفر از مدیران حاضر به بیان دیدگاه های خود در حوزه فعالیت های تشکلی پرداختند .

در پایان جلسه معاونت استاندار بر اهمیت و جایگاه و نقش سمن ها در فعالیت ها و مشارکت اجتماعی پرداخت و تاکید کرد این که شما در این سمن ها فعال هستید توفیقی است که نصیب همگان نمیشود .

ایشان همچنین در بررسی آیین نامه های مرتبط و نیز منشور تعامل فی مابین سازمان های مردم نهاد با دستگاه های دولتی و نیز جایگاه خانه تشکل ها تاکید نمود .

در پایان از تعدادی از مدیران سمن ها با اهدا لوح ،تقدیر گردید.

ادامه مطلب...

ادامه مطلب...

 

ادامه مطلب...

ادامه مطلب...

 

ادامه مطلب...

 

بسم الله الرحمن الرحیم

لازمه توسعه اجتماعی مشارکت اجتماعی است .

۲۲ مرداد روز تشکل ها و مشارکت اجتماعی است. بر این اساس خانه تشکل های مردم نهاد خراسان رضوی ضمن گرامیداشت این روز، بیانیه ای به این مناسبت صادر کرده است.

مشاركت اجتماعی فرایندی است كه از طریق آن اجتماع، جماعت یا گروه با همدیگر پیوند خورده تا عملكردهای مورد انتظار یا مورد نیاز را به اجرا درآورند. از نظر قرآن، هر انسانی نسبت به سرنوشت خود و دیگران تکالیف و وظایفی دارد که عدم انجام آن به معنای سقوط و عذاب الهی است؛ زیرا همان طوری که شخص نسبت به سرنوشت خود، مسئول است؛ نسبت به سرنوشت جمعی نیز مسئول است. حضور مردم در تشکل های عام المنفعه و شرکت در امور اجتماعی، نوعی سرمایه اجتماعی است که در کشورهای توسعه یافته و یا در حال توسعه به آن توجه جدی می شود.

در نظام مقدس جمهوری اسلامی نیز بر اساس سبقه تاریخی مشارکت های مردمی که به صدر اسلام و دوران پیامبر اکرم(ص) بر می گردد، توجه به حضور و نقش مردم از ابتدای آغاز نهضت امام راحل(ره) بصورت جدی دنبال شده تا آنجا که امام خمینی (ره) در سخنرانی تاریخی خود در بهش زهرا(س)، همزمان با ورود به کشور عزیزمان پس از سالها تبعیت فرمودند: به پشتوانه مردم توی دهان {طاغوت} می زنم.

نقش آفرینی مردم در صحنه های مهم چهل ساله انقلاب که مورد تایید دوست و دشمن بوده، در بین ملل دنیایی که اصالت انسان محور جای خود را به اقتصاد داده است زبان زد عام و خاص است. تجلی این حضور مردمی در نهادهایی سازمان یافته و سیستماتیک با عنوان تشکل ها و سازمان های مردم نهاد، منشاء خدمت و مشارکت گسترده مردمی را برای پشتوانه سازی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایجاد کرده است.

خانه تشکل های مردم نهاد خراسان رضوی ضمن تبریک مجدد فرا رسیدن روز تشکل ها و مشارکت های اجتماعی، خدمت مدیران و اعضا محترم سازمان های مردم نهاد تجدید میثاق دوباره خود را با ارزش های والای انقلاب اسلامی و پیروی از منویات رهبر فرزانه انقلاب اسلامی حضرت آیت الله خامنه ای در ظل توجهات حضرت ولی عصر (عج) و آرمان های امام راحل و پاسداشت خون شهدای والامقام اعلام داشته و از هیچ کوششی برای حمایت از توسعه فعالیت های تشکل های مردمی دریغ نخواهد داشت. با اعلام این مهم که در سال جاری بدلیل رعایت مباحث بهداشتی و پرهیز از هرگونه تجمع و همایش در گرامیداشت این روز ، مراسمات عمومی نخواهیم داشت و سازمان های مردم نهاد نیز همراه با دیگر آحاد جامعه در اجرای کمک های مومنانه مشارکت داشته و خواهند داشت .

                                                                                         با تشکر

                                                         روابط عمومی خانه سازمان های مردم نهاد استان خراسان رضوی

خانه سازمان های مرم نهاد خراسان رضوی

دفترتشکل‌های مردم‌نهاد قصد دارد با گسترش مشارکت‌های نظام‌مند مردمی در عرصه‌های فرهنگی، اجتماعی، حمایتی، اشتغال و کاهش تصدی‌گری دولت و واگذاری امور غیرحاکمیتی به مردم و ایجاد تعامل بین سازمان‌های دولتی و غیردولتی ظرفیت مضاعفی را ایجاد نماید.

اطلاعات تماس

آدرس: خراسان رضوی - مشهد - بین چهارراه لشکر و چهارراه بی سیم -

طبقه اول ساختمان همیاری های شهرداری ها - پلاک ۲۲۶

تلفن تماس : ۳۸۵۱۷۸۳۸ (۰۵۱)

دورنگار: 

پیام کوتاه:

ایمیل: info@khorasan-ngo.com